skip to Main Content

Fra skrot til solgt - komplet software løsning fra SkanCode var nøglen til vækst

Elrecycling havde bevist, at deres forretningskoncept med effektivt gensalg af skrottet elektronik var bæredygtigt, men mange komplekse manuelle processer var en klods om benet for vækstmulighederne. Med en skræddersyet løsning fra SkanCode er vejen nu banet for at fortsætte succesen.

”Det har betydet meget for os som virksomhed og det er hele vejen rundt at vi kan mærke forandringen. Det er simpelthen fantastisk.” – Casper Roensbech, El Recycling ApS

Efter 3 måneder i drift taler resultaterne allerede deres eget tydelige sprog:

  • Besparelse på 180 arbejdstimer pr. måned
  • Antal klargjorte web-auktioner pr. måned steget med 45-50%
  • Nul pakkefejl siden implementering
  • Udsigt til ISO-certificering har sikret ny leverandør-kontrakt
  • Motivering af medarbejdere gennem målstyring og dashboard
  • Tid til at løfte blikket fra driften

Fra møde til skræddersyet løsning

Elrecycling havde siden starten af 2020 benyttet en mindre databaseløsning fra SkanCode, og derfor var det oplagt at fortsætte samarbejdet.

Casper fra El Recycling fortæller:

”Sammen med Jens Peder fra SkanCode gennemgik vi alle arbejdsgange og ret hurtigt kom der et konkret forslag til en løsningsskitse på bordet. Få måneder efter blev den komplette løsning taget i drift og resultatet i dag er overbevisende. De manuelle processer er barberet ned til et minimum og ved hjælp af stregkoder er de resterende arbejdsgange kraftigt forenklet.

Vi har fået integreret systemet med både auktionsplatform, e-conomic og GLS. Kort sagt har vi opnået massive tidsbesparelser og fejl er rent faktisk helt elimineret.

Det har betydet meget for os som virksomhed og det er hele vejen rundt, at vi kan mærke forandringen. Det er simpelthen fantastisk.”

Vejen fra skrot til solgt

Helt konkret tager løsningen hånd om hele flowet i virksomheden. Udstyret bliver modtaget som skrot, hvorefter alle brugbare komponenter mærkes op med en unik stregkode. Denne stregkode bliver nøglen til at den enkelte enhed nemt kan registreres i de forskellige processer, der indgår i forvandlingen fra skrot til solgt:

  • Oprettelse i systemet samt registrering af fejlbeskrivelser bliver foretaget med håndscanner tilsluttet til PC.
  • Ved fotostationen bliver stregkode læst med mobiltelefon, så fotos automatisk knyttes til enheden.
  • Android håndterminaler bliver benyttet til at lægge på lager med
  • Pluk og pak funktionen gennemføres ligeledes med android håndterminal.

Hver enkelt stykke “skrot” gennemgår således forskellige arbejdsprocesser og systemet giver hele tiden fuldt overblik over hvor langt den enkelte enhed er kommet. Samtidig er det nemt at fremsøge eksempelvis hvor mange varer, der er klar til salg, klar til pluk osv.

Hardware der benyttes i løsningen

Om El Recycling ApS

EL Recycling blev stiftet i 2018, med det formål at sætte fokus på bæredygtig genbrug af elektronik.

“Elrecycling er bygget op på at alle skal vinde. Vi tror på, at du vinder ved at købe et kvalitetsprodukt til en bedre pris end tilsvarende nyt – det gavner miljøet – og vi vinder, når du er glad for dit nye produkt. Derfor arbejder vi for at gøre en forskel økonomisk og miljømæssigt i IT-branchen – baseret på cirkulær økonomi.

Genbrug er en enkeltstående handling, der giver en stor værdi for miljøet. Det sparer miljøet for mange tons CO2 om året.

Elrecycling opkøber brugt IT fra de største virksomheder. Herefter renoverer, opgraderer og rengør vi enhederne og sælger dem igen på samme vilkår som nyt.”

Læs mere om Elrecycling: Klik her…

Skal vi også hjælpe dig?
Så kontakt Jens Peder:

jp@skancode.dk
72 22 02 11

Close search

Kurv

Back To Top